Tag - ymm

Şirket Kuruluşu 2022

2022 Yılında Şirket Kuruluş İşlemleri
2022 yılı güncel şirket kuruluş işlemlerini ve şirket kurmak ile alakalı yol haritasını basit ve sade bir anlatımla aşağıdaki makalemizde bulabilirsiniz.
Bu bağlamda önemli olan önerge aşamalarını takiple adım adım şirket kuruluşunu nasıl gerçekleştireceğiniz hakkında bilgi sahibi olacaksınız.
Ayrıca, şirket kuruluşu hangi maliyetlerden oluşur, dijital dünyada online olarak neleri yapılabilir  ve çözümler hakkında bilgisine sahip olacaksınız.
Bu nedenle tüm bunları yaparken şirket kuruluşunda;

Nelere dikkat edilmeli,
Hangi şirket türü tercih edilmeli,
Sanal ofis şirket kuruluşu,
e-Ticaret şirket kuruluşu yanında sosyal medya, web sitesi ve patent işlemleri gibi bir çok konuda kısa ama açıklayıcı bilgilere sahip olacaksınız.

Şirket türü seçimi ve kuruluş planlaması :
Öncelikle […]

Yazar Kasa ÖKC Cihaz olan işletmelerde E-Arşiv, E-Fatura düzeni hakkında

Yazar Kasa ÖKC Cihaz olan işletmelerde E-Arşiv, E-Fatura
Yazar Kasa cihazı olan işletmelerde E-Fatura ve E-Arşiv düzeni hakkında özelge aşağıdaki şekildedir.
İşlem yapmadan önce özelgeyi dikkatlice okumakta fayda vardır. Zira ilgili durum Yeni Nesil Yazar Kasa Pos cihazlarında da ele alınmıştır.

Sayı: 11395140-105[VUK-1-20911]-974302

Tarih: 02/11/2018

T.C.
GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI
 İSTANBUL VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI
Mükellef Hizmetleri Usul Grup Müdürlüğü

Sayı

:

11395140-105[VUK-1-20911]-974302

02.11.2018

Konu

:

E-arşiv fatura düzenleyip yanında YN ÖKC bilgi fişi verme zorunluluğunun bulunup bulunmadığı.

İlgide kayıtlı özelge talep formunuzda; e-Arşiv fatura uygulamasına geçtiğiniz ve mağazalarınızda YN ÖKC kullandığınızdan dolayı tüm satışlarınızda ÖKC fişi düzenlediğiniz, bilgisayardaki muhasebe satışın stok ve ödeme bilgileri girilerek bu bilgiler ÖKC’ye GMP-3 yazılımı aracılığı ile iletildiği ve ÖKC’de oluşan […]

3568 Sayılı Kanununu Kapsamında Mesleki Unvanların Kullanılması

3568 sayılı Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik Kanununu Kapsamında Mesleki Unvanların Kullanılması
Son günlerde 3568 Sayılı Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik meslek kanuna tabi olmakla beraber mesleki unvanlarını kullanmayan veya mesleki unvanlarını kullanmakla beraber önüne veya arkasına bazı eklentiler yapan birçok meslek mensubu ile karşılaşmaktayız.
Bu durum ister istemez meslektaşlarımız tarafından yadırganmanın yanında acaba bizde bu unvanı almalı mıyız veya unvanımızı böyle mi kullanmalıyız gibi sualleri beraberinde getirmektedir. Ayrıca toplumun genel bir kısmı ise bu şekilde kullanılan unvanlara alışık olmadığı için acaba yeni veya farklı bir meslek mi ihdas mı oldu gibi sualleri tarafımıza ilettikleri […]

Muhasebe Ofisi, Muhasebe Bürosu yada Mali Müşavir’mi arıyorsunuz?

Mali Müşavir Seçmek
Öncelikle şunu söylemek gerekir, hepsi aynı kapıya çıkıyor gibi gözükse de vereceğiniz kararın ne kadar önemli olduğunun bilinmesi gerekmektedir. Bu kapsamda kısa da olsa size açıklayıcı bilgiler vermeye çalışalım.
Zira baktığınız zaman ülkemizde Mali Müşavir olabilmek, belirli şartlara bağlanmış oluyp; zor ve bir o kadar da diğer mesleklere göre yorucu bir sürecin ardından insanlar mali müşavir olabilmektedir. Burada bunları anlatmaya gerek yok diye düşünüyorum.
Ancak sizin dikkat etmeniz gereken öncelikli husus ise kesinlikle sertifikalı (Serbest Muhasebeci Mali Müşavir belgesine haiz) birinden hizmet almanız ve gerekiyor ise sertifikasını bağlı olduğu odalar aracılığı ile sorgulamanız gerektiğidir. Gerekli sorgulama sonrası tüm meslektaşlarımızın […]

Konkordato Nedir? Konkordato Başvurusu Nasıl Yapılır?

Bir Yeniden Yapılandırma Kurumu Olarak Konkordato Başvurusu, Geçici Mühlet Ve Gerekçeleri
7101 sayılı İcra ve İflas Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun 28.02.2018 tarihinde kabul edilerek ve 15.03.2018 tarih ve 30361 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmiştir. 7101 sayılı İcra ve İflas Kanunu borçlu ve alacaklı arasındaki ilişkinin belirlenmesi ve yapılacak işlemlerin hangi esaslara göre yapılacağının düzenlenmesi amacıyla ortaya çıkarılmıştır. Kanun kapsamında borç-alacak işlemlerinin hangi prosedüre göre yapılacağının, bu işlemler yapılırken hangi işin hangi süre içerisinde yapılacağının, bu işlemleri yaparken kanuna aykırı görülen işlemler bakımından itiraz mekanizmasının nasıl işleyeceğinin, iflas sürecinin nasıl işlediğinin, haciz işlemleri, satış işlemlerinin […]

Şirketlere bağımsız denetim uyarısı

Bağımsız Denetim Uyarısı
Türk Ticaret Kanunu (TTK) gereği konulan belirli kriterleri yerine getiren ve 2015 ve 2016 yılı hesap dönemlerine ilişkin bağımsız denetimi yaptırmayan şirketlerin Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından uyarıldığını belirten bağımsız denetçi ve mali müşavir Somer Kılıçer, bu durumun şirketler açısından yasal yaptırımlarına dikkat çekti.
Şirketlerde denetçi seçilmemesinden doğan zararlardan yönetim kurulunun sorumlu olduğunu da vurgulayan Kılıçer şöyle konuştu: “Bağımsız denetimi yaptırmayanlara yasal olarak belli yaptırımlar var. Denetime tabi olduğu hâlde, denetlettirilmemiş finansal tablolar ile yönetim kurulunun yıllık faaliyet raporu düzenlenmemiş hükmünde oluyor. Finansal tabloların düzenlenmemiş sayılması, mali tabloların genel kurul tarafından incelenmesi, tartışılması ve ibrası da yapılamaz hükmü […]

2022 Yılında Bağımsız Denetime Tabi Olacak Şirketler

2022 Bağımsız Denetim Şartları
Bu yazımızda 2022 yılında bağımsız denetime tabi olacak şirketler hakkında detaylı bilgilendirmeye çalışacağız.
HANGİ ŞİRKETLERİN BAĞIMSIZ DENETİME TABİ OLACAĞINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR BELİRLENDİ
26 Mayıs 2018 tarihli ve 30432 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 2018/11597 sayılı Bağımsız Denetime Tabi Şirketlerin Belirlenmesine Dair Karar ile 1 Ocak 2018 tarihinden itibaren bağımsız denetime tabi olacak şirketlere ilişkin ölçütler yeniden belirlenmişti.
16 Şubat 2019 tarihli ve 30688 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Bağımsız Denetime Tabi Şirketlerin Belirlenmesine Dair Bakanlar Kurulu Kararına İlişkin Usul ve Esaslarda söz konusu Kararın uygulanmasına yönelik usul ve esaslar yer almıştır.
Bu Kararda yer alan açıklamalar aşağıdaki gibidir.
I-) Bağımsız denetime […]

Mükelleflerin Hakları ve Ödevleri Rehberi

Vergi İnceleme Sürecinde olan mükelleflerin kendilerine tanınmış hak ve ödevlerini kullanabilmeleri süreler ile kısıtlanmış olduğundan hak kaybına uğramamak için vakit geçirmeden hareket geçmeleri gerekmektedir. Bu süreci beraber yönetmek istemeniz durumunda iletişim bilgilerinden müşavirliğimize başvurabilirsiniz.
MÜKELLEFLERİN HAKLARI VE ÖDEVLERİ REHBERİ – 2014
GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI
MÜKELLEF HAKLARI BİLDİRGESİ
Bu bildirge, Türk Gelir İdaresinin mükellef odaklı, kaliteli hizmet sunma anlayışı içerisinde, saygılı ve dürüst olma temel ilkesiyle çalışmaya, vergi ödemenin sadece bir yükümlülük değil vatandaş olma ve sorgulama hakkı olduğu bilinciyle kendisinden hizmet alan herkesi memnun etmeye ve sorunları çözmeye olan bağlılığını onaylar. (daha&helliip;)